Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen opent in binnenstad

Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen opent in binnenstad 

Op zaterdag 21 november opent Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen zijn deuren in de binnenstad van Hoorn. Het belevingscentrum laat zien hoe je tot op hoge leeftijd comfortabel kunt blijven wonen in de eigen huur- of koopwoning.

Het belevingscentrum is ingericht als een woning waarin allerlei praktische slimme technieken zijn toegepast die het wonen en leven veraangenamen en gemakkelijker en veiliger maken. Ook kan men in het belevingscentrum kennismaken met oplossingen om de energiekosten van de woning te verlagen. De gemeente is de initiatiefnemer en heeft in samenwerking met diverse organisaties en bedrijven het belevingscentrum ontwikkeld en ingericht.

Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen

Wethouder Michiel Pijl legt uit waarom de gemeente dit initiatief heeft genomen. ‘We worden met elkaar steeds ouder in Nederland, en we verhuizen niet meer automatisch op een bepaalde leeftijd naar een verzorgingshuis. Het is daarom belangrijk dat mensen er zoveel mogelijk zelf voor zorgen dat ze lekker kunnen blijven wonen. Om onze inwoners daarbij te ondersteunen hebben we het belevingscentrum ingericht waar ze zelf kunnen zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn. Het is een laagdrempelige voorziening. Het belevingscentrum is gevestigd in het winkelgebied op het Kleine Noord 57. De toegang is gratis en men kan tijdens openingstijden elk moment binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig. Onze gastheren en –vrouwen staan klaar om nadere uitleg te geven over de getoonde oplossingen.’

21 november feestelijke openingsdag

Op zaterdag 21 november van 11.00 tot 17.00 uur is de feestelijke openingsdag van het belevingscentrum. Iedereen is van harte welkom. U vindt het belevingscentrum in de winkelstraat Kleine Noord op nummer 57. Vanaf donderdag 26 november is het belevingscentrum drie dagen per week open, van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het belevingscentrum: www.lekkerblijvenwonen.nl/belevingscentrum.

Partners

Het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen is mede tot stand gekomen met financiële steun van Provincie Noord-Holland en woningcorporatie Intermaris en bijdragen van zorgorganisatie Omring. Deze organisaties, de Ouderenraad Hoorn, Wilgaerden en het Vrijwilligerspunt hebben actief meegedacht en bijgedragen aan de ontwikkeling van het belevingscentrum. Daarnaast zijn er vele bedrijven die hebben bijgedragen aan de inrichting van het belevingscentrum.

Gastvrouwen en -heren

Wethouder Michiel Pijl: ‘De gastheren en -vrouwen in het belevingscentrum zijn vrijwilligers. Ze geven uitleg over de slimme oplossingen die u in het belevingscentrum aantreft. Dankzij de vrijwillige inzet van deze mensen kunnen we het belevingscentrum openstellen voor publiek. We starten met een openstelling van donderdag tot en met zaterdag. We zijn op zoek naar nog een aantal gastvrouwen en –heren die het team willen aanvullen.’ Van de vrijwilligers wordt gevraagd dat ze communicatief vaardig zijn, geïnteresseerd zijn in slimme technieken en minimaal zes uur in de week beschikbaar zijn. Uiteraard krijgen de vrijwilligers een training aangeboden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en voor meer informatie terecht bij belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl.

Lekker blijven wonen

Het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen is een van de activiteiten die de gemeente samen met vele partners is gestart om inwoners te ondersteunen bij het comfortabel blijven wonen in hun eigen huis. Wethouder Michiel Pijl: ‘Naast het belevingscentrum doen we mee met www.lekkerblijvenwonen.nl. Deze website biedt allerlei tips en adviezen. Ook kunnen inwoners een test doen om te checken of hun huis al klaar is voor de toekomst. Vaak kun je met simpele oplossingen het wonen al comfortabeler en veiliger te maken. Verder hebben we een proefproject waar tientallen ouderen in de wijk Risdam aan meedoen. In overleg met de deelnemers hebben we hun huizen ingericht met huisautomatisering om te ervaren hoe deze nieuwste middelen kunnen bijdragen aan het veilig en comfortabel wonen. Daarnaast organiseren we informatieavonden over energiebesparing en lekker blijven wonen. Voor verschillende type woningen laten we bewoners zien hoe ze kunnen besparen op energiekosten en wat men kan doen om ook op latere leeftijd prettig in de eigen woning te kunnen blijven wonen.’

 

Hoorn, 12 november 2015

Lekker blijven wonen

Beleid Verhoef Groep i.v.m. het Coronavirus

Hierbij zenden wij u informatie toe omtrent het Coronavirus en hoe Verhoef Groep daarmee omgaat.

Om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden, hebben wij onderstaande protocollen voor cliënten en onze werknemers (extern/intern) opgesteld. Alle cliënten waar een woningaanpassing voor ingepland staat of gepland wordt, krijgen onderstaande informatie per  e-mail/post toegestuurd of telefonisch besproken:

  • Mocht u een afspraak hebben (willen maken) tussen 15 maart en 6 april en heeft u last/of krijgt u last van griepverschijnselen, hoesten, kortademigheid of bent u in quarantaine, wilt u dit dan zo snel mogelijk aan onze administratie melden.
  • Mocht u last hebben of krijgen van griepverschijnselen, hoesten, kortademigheid of bent u in quarantaine, maar is het noodzakelijk dat er een monteur bij u komt, (bijvoorbeeld er is een storing aan een essentiële voorziening) meldt dit dan direct aan onze administratie. We zoeken dan een gepaste oplossing voor u.
  • Mocht u een afspraak hebben tussen 16 maart en 6 april waarvan u vindt dat deze kan wachten, zullen we de afspraak voor u verzetten.
  • Als onze adviseur of monteur bij u binnenkomt, houdt minimaal 1.5 meter afstand.
  • Schud geen hand.
  • Indien de adviseur of monteur zichzelf niet prettig voelt in zijn werksituatie, heeft hij het recht om niet naar binnen te gaan, of om zijn werkzaamheden te staken. Wij zullen dan een andere afspraak met u maken.
  • Mocht u toch last hebben van een (kriebel)hoest of moet u niezen, dan graag de binnenkant van uw elleboog gebruiken.

U kunt contact opnemen via:
telefoonnummer: 072 57 101 27  of mail naar:
info@verhoef-woningaanpassing.nl
Bij niet doorgaan van een afspraak, zullen we zoveel mogelijk binnen een werkdag een nieuwe afspraak met u maken.

Tot slot: onze maatregelen intern zijn:
Binnen het bedrijf zijn alle werknemers geïnformeerd over de symptomen. Zodra een werknemer bijvoorbeeld hoest, is de afspraak dat deze dit meldt en naar huis gaat. Intern zijn extra gedragsregels afgesproken en wordt er vaker schoongemaakt. Vergaderingen zijn de komende weken afgelast.

De komende dagen zullen we ons beraden over wat de ontwikkelingen rond het coronavirus voor de voortgang en continuïteit van Verhoef Groep betekenen. We houden daarbij de adviezen van de overheid nauwlettend in de gaten en passen ons Corona-beleid daarop aan.

16 maart 2020