Rolstoeltoegankelijk maken woning

Verhoef Woningaanpassing heeft in opdracht van de gemeente de toegankelijkheid van de woning aangepast zodat deze rolstoeltoegankelijk wordt. Dit betrof de toegang van de woning bij de voordeur en het aanpassen van de deur tussen de gang naar de woonkamer.

Bij de voordeur was een niveauverschil van meer dan 45 cm. Om de woning vanuit de voortuin naar de voordeur rolstoeltoegankelijk te maken is er een oprijbaan met bordes geplaatst.

De deur van de gang naar de woningkamer was te smal om met een rolstoel doorheen te gaan. In de oude situatie was het ook niet mogelijk om met de rolstoel de draai te maken in de gang bij de deur naar de woonkamer.

Er is een bredere deur met kozijn geplaatst en de deur is in de nieuwe situatie meer van de muur geplaatst zodat de draai met een rolstoel gemaakt kan worden waardoor de rolstoel door de deur kan.

De aanpassing van de deur in de woning was complex. De muur moest worden ingezaagd, elektriciteit moest worden omgelegd, en de doorgang van de oude deur moest worden dichtgemaakt. Ook moest een deel van de muur opnieuw worden gestuct. Het uiteindelijke resultaat is naar tevredenheid van de klant alleen viel het erg tegen hoeveel bouwstof de werkzaamheden veroorzaakte.

 

Uw leverancier en installateur om uw woning veiliger, comfortabeler en toegankelijker te maken! Neem contact op